De omgeving
en handige links

Image

Wandelen

De omgeving biedt wandelingen op alle niveaus. Vanaf het vakantiehuis kan je over rustige landbouwweggetjes lopen, bijvoorbeeld tot aan het Perlenbachtal met zijn beroemde wilde narcissen. Een andere mooie wandeling brengt je naar het Kreuz im Venn. Een wandeling met flink wat hoogtemeters, maar absoluut de moeite waard door het afwisselende landschap waar je doorheen wandelt! Maar je kunt ook een mooi rondje van één of enkele kilometers maken, direct vanaf het huis.

In het huis liggen wandelkaarten en -beschrijvingen, zodat je de bijzondere omgeving makkelijk te voet kan gaan verkennen. Van een klein rondje tot wandelingen van 30 of meer kilometer; er is voor iedereen een uitdaging. Sommige routes in de Hoge Venen leiden je over vlonderpaden, aangelegd om te voorkomen dat je op de zompige veengrond natte voeten krijgt of diep wegzakt.

Ook in de Eifel kan je prima wandelen, in bossen, langs stuwmeren, door dorpjes met de  typische hoge beukenhagen van de streek en tussen de weilanden, vaak vol met wilde bloemen.

De natuurparkcentra in de omgeving organiseren geleide wandelingen rond speciale thema's zoals beversporen, paddenstoelen of vogels.

Je vindt hieronder een aantal links die je helpen je wandelingen in de Hoge Venen en Eifel voor te bereiden.
Image
Image

Op de fiets

Fietsliefhebbers zullen zich hier zeker vermaken, of dat nu op een e-bike, mountainbike, gravelbike of railbike is. 

Op een kilometer afstand van het huis ligt de Vennbahn, een langeafstandsfietspad dat van Aken naar Trois-Vierges (Luxemburg) loopt. Het fietspad heeft een maximale helling van 3% en is dus ook geschikt voor minder getrainde fietsers. Onderweg kom je langs prachtige en gevarieerde landschappen, je zit hier aan een van de mooiste stukken van de Vennbahn.

Een echte aanrader is een tochtje vanaf het vakantiehuis naar het stadje Monschau, waarbij je heen over de Vennbahn en terug over de RurUfer Radweg gaat, die aan de andere kant van de Roer loopt.

Als je meer uitdaging wilt, kun je een van de verschillende lussen vanaf de Vennbahn proberen. Dit zijn rondritten die deels over de Vennbahn gaan en deels over rustige wegen. Dan moet je wel klimmen!

fietsenpad-mob

En als je nóg meer uitdaging zoekt, kun je in de omgeving mountainbiken en gravelbiken. En om je vaardigheden te trainen, kan je naar het MTB Trainingscentrum in Kalterherberg. Daar kan je op verschillende parcoursen je skills oefenen.

Ten slotte is er nog de Railbike, op ongeveer een kilometer van het vakantiehuis. Deze gaat over de sporen van de oude Vennbahn. Je kunt met vier personen op een draisine stappen, die je eerst omhoog naar Sourbrodt moet trappen, om daarna heel makkelijk weer terug te komen in Kalterherberg / Leykaul.

Je bent via de Vennbahn zó in Monschau, waar aantrekkelijke terrasjes wachten...

Image